Perustuslakiblogille Oikeudenturvaaja-tunnustus


Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry jakoi lauantaina 12.9.2020 vuoden 2020 Oikeudenturvaaja-tunnustuksen Perustuslakiblogille.

Tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on ansioitunut perus- ja ihmisoikeuksien puolustamisessa. Tunnustusta perusteltiin näin:

Suomen valtiosääntöoikeudellisen seuran ajankohtaispalstana toimiva Perustuslakiblogi on jo vuosia osallistunut julkaisemillaan kirjoituksilla ansiokkaasti Suomessa käytävään perus- ja ihmisoikeuksia koskevaan keskusteluun sekä oikeusvaltion turvaamiseen.

Tänä vuonna Perustuslakiblogi on osoittanut tärkeytensä perus- ja ihmisoikeuksia koskevan keskustelun foorumina. Koronakriisi on haastanut valtiosääntöoikeudellista järjestelmäämme, oikeusvaltion perusteita ja perusoikeuksien toteutumista tavalla, jolle saa hakea vertailukohtaa aina maailmansodista asti. Tässä ajassa ja tilanteessa perus- ja ihmisoikeuksien puolustaminen on jäänyt harvojen tehtäväksi ja Perustuslakiblogi on edustanut niitä tahoja, jotka ovat poikkeustilan ja kriisin keskellä muistuttaneet niistä. Blogi on mahdollistanut moniäänisen asiantuntijakeskustelun oikeusvaltion turvaamisen näkökulmista.

Erityisen kunniamaininnan ansaitsee blogin vastaava toimittaja Pauli Rautiainen, joka on lukuisilla kirjoituksillaan Perustuslakiblogissa kuten mediaesiintymisillään ollut ehdottomasti tärkeimpiä henkilöitä puolustamassa perusoikeuksia, kun ne ovat monilta muilta unohtuneet, ja tuodessaan Perustuslakiblogin sisältöjä esiin myös laajemmalle yleisölle.

Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry on kiitollinen aktiivisesta Perustuslakiblogista ja sen korvaamattomasta työstä Suomen perus- ja ihmisoikeuksia koskevan keskustelun alustana. Koronakriisin keskellä oikeusvaltion tila olisi ollut perus- ja ihmisoikeuksien kannalta synkempi ilman blogin herättämää keskustelua ja Pauli Rautiaisen työtä.

Kiitos Demla ry:lle tunnustuksesta, joka kuuluu yhteisesti kaikille blogiin vuosien varrella kirjoittaneille. Teistä jokaisen panos suomalaiselle valtiosääntökeskustelulle on ollut arvokas. Aivan erityisesti on syytä muistaa kiitoksin Juha Lavapuroa, Martin Scheininiä ja Tuomas Ojasta blogin perustamisesta ja sen toiminnan vakiinnuttamisesta.

PR

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s